Cerca Recursos Documentals

(lloc de publicació, editorial, any)
(en tots els camps)

El conreu de la vinya a Catalunya

Alquézar Ariño, L., Catalunya. Servei d'Extensió Agrària, Caixa de Catalunya. Servei Agrari
Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Servei d'Extensió Agrària, 1991.
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Terra Alta / Descriptors IPCITE: Activitats productives, processos i tècniques / Descriptors temàtics: Cultiu de la vinya

Solcant les Terres de l’Ebre

Curto, A. et al., Lorente, C. et al.
Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, 2008.
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Terra Alta / Descriptors IPCITE: Activitats productives, processos i tècniques / Descriptors temàtics: Sega de l'arròs, Elaboració del vi, Cultiu de la vinya

Balls i danses de les comarques de Tarragona. Vol. II. Ribera d'Ebre i Terra Alta

Bargalló Badia, J.
Tarragona: Diputació de Tarragona, 1992
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

En aquest volum es fa un recopilatori dels diferents balls i danses, i se'n fa la transcripció de les melodies i coreografies.

Descriptors geogràfics: Ribera d'Ebre, Terra Alta / Descriptors IPCITE: Representacions, escenificacions, jocs i esports tradicionals / Descriptors temàtics: Balls i danses

El patrimoni etnomusical de les Terres de l'Ebre: el ball de la jota

Flores, L. X.; Flores, M.A.; Monjo, J.L.
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Ribera d'Ebre, Terra Alta, Montsià, Baix Ebre / Descriptors IPCITE: Representacions, escenificacions, jocs i esports tradicionals, Manifestacions musicals i sonores / Descriptors temàtics: Jota ballada

Coques i corassons i altres llepolies de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

Llop, A.; Mur, L.
Valls: Cossetània, 2004
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Aquest llibre és un recull de les receptes més dolces de les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. El principal objectiu de les autores ha estat fer un recull que pugui servir a qualsevol persona per elaborar aquestes pastes a la cuina de casa seua i contribuir al fet que aquesta riquesa no es perdi. Així, a través de les receptes i dels comentaris que les acompanyen, queda palès que... Llegeix més

Descriptors geogràfics: Ribera d'Ebre, Terra Alta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris

Els cócs a la Terra Alta

Meix, L.
Valls: Cossetània, 2003.
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Aquest llibre recull les receptes de la Terra Alta que es troben vinculades a les festes, i especialment les postres i pastes que s’hi solen fer. En aquesta zona les pastes s’anomenen cócs, un mot que trobem utilitzat tant a la Terra Alta com a les comarques veïnes, per exemple, la Ribera d’Ebre o el Priorat. Juntament amb les pastes se serveix el vi ranci, la mistela o el vi dolç, fets també... Llegeix més

Descriptors geogràfics: Terra Alta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia

La cuina de les Terres de l'Ebre. Receptes tradicionals del Baix Ebre

Queralt, M.
Valls: Cossetània, 2000
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Receptes recollides de la tradició oral de la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

Descriptors geogràfics: Terra Alta, Montsià, Baix Ebre / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris

La dona pagesa de la guerra civil als anys 60

Castelló, M. T.
Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2013
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Aquest llibre és el resultat de les entrevistes a una trentena de dones pageses de la Terres de l'Ebre, testimonis fins ara anònimes del treball al camp entre el període de la Guerra Civil i els gran canvis dels anys 60. "La vida humil i silenciosa de la dona pagesa" escriu M Teresa: Les tasques de la llar, les feines del camp, la vida familiar, l'oci, els costums i la moralitat, enmig de la... Llegeix més

Descriptors geogràfics: Ribera d'Ebre, Terra Alta, Montsià, Baix Ebre / Descriptors IPCITE: Activitats productives, processos i tècniques / Descriptors temàtics: Sega de l'arròs, Elaboració del vi, Cultiu de la vinya

Passat i present de la cooperativa de Batea: un repàs a la seva història en el 50è aniversari (1961-2011)

Rams, P.; Pérez, J.M.
Batea: Celler Cooperatiu de Batea.
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Terra Alta / Descriptors IPCITE: Activitats productives, processos i tècniques, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'organització social / Descriptors temàtics: PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA, Elaboració del vi

Del folklore tortosí

Moreira, J.
Tortosa: Impr. Querol, 1934.
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Ribera d'Ebre, Terra Alta, Montsià, Baix Ebre / Descriptors IPCITE: Tradició oral i particularitats lingüístiques

Pàgines