Cerca Recursos Documentals

(lloc de publicació, editorial, any)
(en tots els camps)

Coques i corassons i altres llepolies de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

Llop, A.; Mur, L.
Valls: Cossetània, 2004
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Aquest llibre és un recull de les receptes més dolces de les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. El principal objectiu de les autores ha estat fer un recull que pugui servir a qualsevol persona per elaborar aquestes pastes a la cuina de casa seua i contribuir al fet que aquesta riquesa no es perdi. Així, a través de les receptes i dels comentaris que les acompanyen, queda palès que... Llegeix més

Descriptors geogràfics: Ribera d'Ebre, Terra Alta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris

Els cócs a la Terra Alta

Meix, L.
Valls: Cossetània, 2003.
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Aquest llibre recull les receptes de la Terra Alta que es troben vinculades a les festes, i especialment les postres i pastes que s’hi solen fer. En aquesta zona les pastes s’anomenen cócs, un mot que trobem utilitzat tant a la Terra Alta com a les comarques veïnes, per exemple, la Ribera d’Ebre o el Priorat. Juntament amb les pastes se serveix el vi ranci, la mistela o el vi dolç, fets també... Llegeix més

Descriptors geogràfics: Terra Alta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia

La cuina de les Terres de l'Ebre. Receptes tradicionals del Baix Ebre

Queralt, M.
Valls: Cossetània, 2000
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Receptes recollides de la tradició oral de la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

Descriptors geogràfics: Terra Alta, Montsià, Baix Ebre / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris

Cócs de sagí (audiovisual)

Televisió de Catalunya. TV3
Tipologia: Audiovisual (pel·lícules, documentals, dvd's)
Format: En línia

Elaboració dels cócs de sagí

Descriptors geogràfics: Terra Alta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris

La clotxa, un menjar tradicional

MEIX, Loreto
Gandesa: Centre d'Estudis de la Terra Alta, 1983.
Tipologia: Article de revista o part component d'una publicació periòdica
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Terra Alta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Rebosteria històrica tradicional

Terra Alta. Cuina tradicional. Clotxa amb olives rostides

Garcia, Josep (et al.)
Barcelona: Ciro, 2005.
Tipologia: Part component d'una monografia
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Terra Alta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Clotxa, Rebosteria històrica tradicional

Olla barrejada

Queralt, M. Carme
Valls: Cossetània, 2000.
Tipologia: Part component d'una monografia
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Terra Alta, Montsià, Baix Ebre / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia

"Formatges tendres de llet de cabra" i "Brossat"

Associació de veïns "Amics d'Orta"
Horta de Sant Joan : Associació de veïns "Amics d'Orta", 2001
Tipologia: Part component d'una monografia
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Horta de Sant Joan / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia

Cuina

SOLÀ, Àngel i SOLÀ, Àngel (ed.)
[S.l.] : Àngel Solà i Trilles, 1989
Tipologia: Part component d'una monografia
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Terra Alta, Montsià, Baix Ebre / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia

Productes derivats de la llet. Brossat i formatge tendre

QUERALT, M. Carme
Valls : Cossetània, 2000
Tipologia: Part component d'una monografia
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Terra Alta, Montsià, Baix Ebre / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia

Pàgines