Cerca creences, festes, rituals i cerimònies

(cerca en tots els camps)

La romeria a l’ermita de Santa Magdalena, de Garcia

El primer dissabte després del Diumenge de Pasqua a Garcia se celebra el dia de l'Ermita o el romiatge a l'ermita de Santa Magdalena. Organitzat pels Majorals, bona part dels veïns del poble participa de la jornada amb la família respectiva. 

Clotxa, missa, goigs, bitlles, paella, subhasta de la mona són els elements rellevants d'un dia en què les famílies, caminant o en cotxe, van fins a l'ermita i es distribueixen pels terrenys que l’envolten, on solen ocupar el mateix lloc cada any i comparteixen el dia anant de taula en taula i participant dels jocs i el ball. Un ball que té el seu punt àlgid en la Subhasta de la mona. 

A la tarda, després de dinar i quan la banda de música ja ha fet la plega per les taules, s'inicia la subhasta a ritme de jota. Els majorals subhasten les mones que han comprat o que gent del poble ha ofert, mentrestant es balla la jota de Garcia. Amb la subhasta de totes les mones es dóna per acabat el dia i s'inicia la tornada. Aquesta tornada abans també es feia a peu i en arribar es trobava amb les imatges de la població.

Localització: Garcia