IDENTIFICACIÓ / LOCALITZACIÓ / DATACIÓ / DESCRIPCIÓ / SALVAGUARDA / RECURSOS ASSOCIATS / INFORMACIÓ TÈCNICA / INTERPRETACIÓ

Localització:

Descripció de la localització: 

Els carrers que s’engalanen per a la festa major a les poblacions d’Amposta, Caseres, els Muntells, Móra la Nova i Sant Jaume d’Enveja poden variar. Tanmateix, hi ha vies que sempre participen en l’acte festiu —sigui des dels seus orígens, sigui des que s’ha recuperat la celebració fa escassos anys— i que es troben situades al nucli històric o al centre urbà. És el cas, per exemple, del carrer Fortuny d’Amposta, del carrer de Bot a Caseres; dels respectius carrers majors de Sant Jaume d’Enveja i els Muntells, o el carrer del Prim de Móra la Nova.

A les Quinquennals de Sant Carles de la Ràpita només es guarneixen les vies per on passa la processó, que canvia de recorregut cada cinc anys. No obstant això, pot ser que se’n repeteixi alguna, com és el carrer de Sant Francesc. Així també pels llocs on transcorre el seguici religiós de la processó de Corpus, s’emplacen les catifes del Perelló i les de la Mare de Déu de Pallerols de la Sénia. En aquest cas, però, sempre és el mateix trajecte. Al Perelló per la plaça de l’Església, el carrer Major, el carrer de Santa Magdalena, el carrer Perillós, el carrer del Doctor Torrademé, el carrer de Gayarre, el carrer de Lluís Companys i el carrer Francesc Macià; i a la Sénia, per la plaça de l’Església, el carrer Major, lo Portalet, el carrer de Jaume I, el carrer de la Verge de Pallerols, el carrer de Saragossa, la plaça de Catalunya, el carrer del Parc, la plaça de Sant Josep, el carrer de Pelai, el carrer de Sant Miquel i el carrer de Sant Joan.

Respecte a Gandesa, les carrosses circulen per les vies de la població, normalment cèntriques, per les quals poden passar aquests vehicles.

D’altra banda, a les Quinquennals d’Ulldecona i Alcanar, la marededéu desfila per tot els carrers del poble, en nou dies. De tal forma, tots col·laboren en l’ornamentació. 

Georeferenciació: