IDENTIFICACIÓ / LOCALITZACIÓ / DATACIÓ / DESCRIPCIÓ / SALVAGUARDA / RECURSOS ASSOCIATS / INFORMACIÓ TÈCNICA / INTERPRETACIÓ

Salvaguarda:

Transmissió: 
En la processó de l’Angelet intervenen i han intervingut diversos elements de transmissió, alguns dels quals no es conserven actualment. Un dels elements que s’ha perdut és el coneixement i les tècniques del brodat i confecció entre les joves de la població, que antigament eren les qui s’encarregaven dels motius decoratius de les banderes, estendards i del vestuari de l’angelet. Avui dia, aquests motius florals brodats s’encarreguen a un convent de Saragossa. Pel que fa a l’escenificació, els xiquets i les xiquetes aprenen els passos i les anomenades reverències de la representació mitjançant la transmissió d’una persona, Magda Biarnés, que s’encarrega d’ensenyar el funcionament de tots els passos i de convocar i organitzar els assajos dels xiquets i xiquetes. Aquesta persona ha rebut els coneixements per tradició familiar. La importància de participar en la representació de l’angelet es transmet en el context familiar, ja que en moltes famílies trobem diverses generacions que han representat l’angelet.
Viabilitat/riscos: 
La il·lusió per participar en la processó de l’Angelet és un reconeixement identitari que comparteixen moltes famílies i que tracten de transmetre als xiquets de casa de manera molt estesa a la població. El fet, però, que l’organització de l’acte sigui assumit per només una persona pot ocasionar riscos per a la seva continuïtat. A més, cada vegada són més les dificultats per trobar voluntaris o voluntàries per portar la Mare de Déu en peanya, fet que pot posar en risc la completesa de la representació.
Valoració de l'individu / grup / comunitat: 
La comunitat percep amb molt d’entusiasme la celebració i la consideren un element identitari, tot i que són conscients que no hi ha previst un relleu generacional en la transmissió de l’organització.