IDENTIFICACIÓ / LOCALITZACIÓ / DATACIÓ / DESCRIPCIÓ / SALVAGUARDA / RECURSOS ASSOCIATS / INFORMACIÓ TÈCNICA / INTERPRETACIÓ

Salvaguarda:

Transmissió: 
L’aprenentatge de la cuina de la caça té lloc en l’àmbit associatiu i familiar. En el primer cas, perquè en les societats de caçadors molts usuaris aprenen a despelletar l’animal, pas previ per poder-lo cuinar. No succeeix el mateix amb la caça menor, tot el procés de la qual es fa íntegrament a casa. És a la llar on, tot i que els homes poden ajudar a netejar els animals, les dones són les que es fan càrrec de netejar les peces i cuinar aquests plats, amb totes les particularitats que comporta tractar d’una manera o altra cada espècie d’animal, de manera que ha estat a través de la transmissió familiar que s’ha mantingut aquesta tipologia de cuina. Tanmateix, es constata en les noves generacions menys interès per consumir en origen aquests productes, a causa del treball que requereixen.
Viabilitat / Riscos: 
El sosteniment d’aquesta mena de cuina està circumscrit al manteniment de la pràctica de la caça. Aquesta activitat està fortament arrelada al territori; tanmateix, no compta amb una participació activa de joves en l’àmbit associatiu, fet que posa en perill la continuïtat a llarg termini. Paral·lelament, la cuina de la caça experimenta un retrocés en l’àmbit familiar. Els motius que van des de l’estalvi de temps fins a la preferència per consumir altres tipus de carn són els causants. Un factor i l’altre posen en risc el manteniment d’aquesta cuina familiar i la relació amb el medi natural que l’envolta, malgrat que tingui en el món de la restauració un canal de venda i consum.
Mesures de salvaguarda preses pel grup / comunitat: 
En el món de la restauració, alguns restaurants aposten per aproximar el consum d’aquesta carn al públic. Així s’organitzen jornades gastronòmiques com la de la cabra hispànica salvatge, que es du a terme des del 2015. Els restauradors inclouen aquests productes locals (ara anomenats aliments de quilòmetre zero) en la seva carta, com un producte d’identitat i de proximitat.
Altres mesures de salvaguarda / promoció / difusió [text lliure]: 
S’han publicat al territori diversos receptaris que recullen l’elaboració dels plats de cuina de caça.