L’IPCITE difondrà el patrimoni cultural immaterial amb audiovisuals i fotos
2015-08-21 06:45:00

Amb l’objectiu de difondre l’immens patrimoni immaterial de les Terres de l’Ebre a un públic el més ampli possible, l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE) ha apostat per utilitzar audiovisuals i fotografies de qualitat que il·lustrin algunes de les manifestacions culturals més potents que hi ha al territori. En aquest sentit s’han programat en una primera etapa deu audiovisuals i deu books de fotografies per documentar aquestes manifestacions. Tot aquest material es difondrà a través de les xarxes socials i al mateix temps servirà de fons documental per a l’IPCITE.

Per a la selecció dels temes, tant dels books com dels audiovisuals,  s’ha comptat amb l’assessorament de l’antropòloga del Museu de les Terres de l’Ebre, Carme Queralt, i  s’ha buscat l’equilibri territorial, és a dir que les quatre comarques de les Terres de l’Ebre i els diferents  espais  geogràfics (Delta, Ports, el riu Ebre i les Planes) hi queden representats, així com també que estiguin presents els  set àmbits en què està estructurat l’inventari.

De moment, ja s’ha realitzat un audiovisual sobre el joc de la morra a Sant Carles de la Ràpita i un book de fotografies sobre l’elaboració de productes derivats de la llet a la zona dels Ports. Els antropòlegs de l’IPCITE han fet un seguiment de l’execució d’aquest material audiovisual i fotogràfic i el seu objectiu és divulgar aquestes manifestacions que formen part del patrimoni cultural immaterial ebrenc a la població en general.

Responsive image