L’IPCITE engega una campanya d’Instagram per Santa Cecília i fa una crida a les bandes de música perquè hi participin
2015-11-11 09:00:00

L’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE) ha engegat una campanya a Instagram per difondre un dels elements més representatius del Patrimoni Immaterial ebrenc: les bandes de música. Els objectius d’aquesta campanya són: posar en valor la celebració de Santa Cecília com a festa que promou la difusió de la música de banda; recollir material fotogràfic de primera mà de les bandes, societats i agrupacions musicals d’arreu del territori; i donar a conèixer el projecte de l’IPCITE d’una manera participativa, amb la idea que les bandes i els seus integrants s’hi sentin representats i se’l sentin més seu.

En aquest sentit, des de l’IPCITE fem una crida a totes les bandes i músics de banda del territori, així com a la població en general, perquè facin fotos dels actes de Santa Cecília en els quals participen als diferents municipis de les Terres de l’Ebre, dels concerts però també dels assajos, preparatius i altres activitats relacionades, i les pengin amb el hastag #StaCecíliaImmaTErial. També és important que al costat posin un hastag amb el nom de la població on s’ha celebrat o s’està celebrant l’acte.

La campanya començarà el proper divendres 13 de novembre i durarà fins al 13 de desembre, perquè tot i que la festivitat de Santa Cecília se celebra el 22 de novembre, les bandes de música organitzen concerts i activitats abans i després d’aquesta data. No hi haurà premis, però les fotos més representatives es difondran a les xarxes socials de l’IPCITE i passaran a formar part del fons del nostre Patrimoni Cultural Immaterial.

De les 42 bandes de música que hi ha actualment a Catalunya, 26 estan a les comarques de l’Ebre, principalment al Baix Ebre i al Montsià, amb 13 i 8 bandes respectivament. A la Ribera d’Ebre n’hi ha 4 i a la Terra Alta, 1. 

Responsive image