L’IPCITE participa al Som Cultura, la Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona, on també es projectarà l’audiovisual sobre la morra
2016-01-18 14:45:00

 

El projecte de l’Inventari  del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE) estarà present a Som Cultura. La Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona que se celebra del 21 al 24 de gener a l’espai Fabra i Coats de Barcelona. L’objectiu d’aquestes jornades que inclouen entre altres activitats, conferències, presentacions, exposicions, tallers, gastronomia i una mostra de cinema etnogràfic, és viure la cultura popular en primera persona, explicar-la al seu entorn més proper i dotar-la d’un fons teòric. Organitzada pel Servei de Cultura Popular i el Museu Etnològic de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, hi participen unes 120 entitats de tot Catalunya.

En el cas de l’IPCITE, serà la coordinadora del projecte, Pepa Subirats, l’encarregada d’explicar les aplicabilitats socials, culturals, educatives i econòmiques, que el patrimoni immaterial pot generar al territori on es manifesta. És a dir, com els elements del patrimoni immaterial d’un determinat àmbit es poden utilitzar per dinamitzar aquell territori. A més a més també donarà a conèixer els passos que s’estan duent a terme a les Terres de l’Ebre a l’hora de confeccionar el seu propi inventari del patrimoni immaterial lligat a la Reserva de la Biosfera. Serà en el marc d’una taula rodona que organitza la Direcció General de Cultura Popular i en la qual també hi participaran Àngels Travé, de l’Institut d’Estudis Penedesencs; Montserrat Solà, del Parc Natural de la Serra del Montsant - Candidatura de Patrimoni Mundial del Priorat-Montsant com a Paisatge Cultural; i Jordi Tura, del Museu Etnològic del Montseny – Projecte Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny.  Aquesta taula rodona tindrà lloc aquest divendres, 22 de gener a partir de les 17 hores.

D’altra banda, dins la mostra de cinema etnogràfic que s’ha programat per al Som Cultura, també es projectarà un audiovisual realitzat en el marc de l’IPCITE: el del joc de la morra de Sant Carles de la Ràpita. La morra ha estat un dels primers elements que s’han incorporat a l’Inventari ebrenc. La projecció tindrà lloc el dissabte al matí.

Totes les activitats del Som Cultura són gratuïtes i obertes a tothom sense necessitat d’inscripció prèvia. Les podeu consultar a http://culturapopular.bcn.cat/ca/somculturapopular

Responsive image