El COPATE assessorarà l’IPCITE en els temes relacionats amb el paisatge i el patrimoni natural
2016-02-10 14:45:00

 

L’Institut Ramon Muntaner (IRMU), entitat vinculada al projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultura Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE) que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) , l’organisme que gestiona la Reserva de la Biosfera, han signat un conveni de col·laboració per tal que el COPATE es converteixi en l’ens de referència de l’IPCITE en totes aquelles qüestions que vinculen el patrimoni cultural immaterial amb el natural i paisatgístic.

Tot i que  el COPATE ja forma part dels òrgans institucional i director de l’IPCITE des de la seva creació, l’acord serveix per definir millor la relació entre dos projectes que estan molt vinculats i que són estratègics per al territori: la reserva de la Biosfera i l’inventari del patrimoni cultural immaterial. De fet, la pròpia UNESCO lliga el patrimoni cultural immaterial amb el patrimoni natural, a través del programa L’Home i la Biosfera.  La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre es va aprovar el maig del 2013 a París, en el marc de la 26ª sessió del Consell Internacional del Programa Home i Biosfera.

D’acord amb aquest conveni, el COPATE ha designat tres tècnics del seu equip perquè puguin donar assessorament científic a l’equip de l’IPCITE i puguin realitzar informes en relació  a temes vinculats amb el paisatge i el medi ambient quan sigui necessari per a l’Inventari. A l’hora de designar-los s’ha tingut en compte la seua experiència en l’elaboració del Catàleg del Paisatge de les Terres de l’Ebre, en el qual també hi va participar la Unitat de Geografia de la URV.

El conveni és per un any, prorrogable mentre s’estigui elaborant l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial. A més també contempla la possibilitat que es puguin encarregar informes sobre temes específics. 

Responsive image