L’IPCITE participa en unes jornades sobre patrimoni i escola de la URV i a la Diada de la ZER Montsià
2016-05-20 10:00:00

 

El patrimoni cultural immaterial pot ser una eina didàctica important per a les escoles per tal d’aconseguir que els estudiants, siguin de primària o secundària, coneguin el seu entorn més proper i es consciencien que hi ha determinades pràctiques, usos i elements que cal conèixer i salvaguardar. I fins i tot aquests mateixos estudiants poden contribuir a ampliar aquests coneixements, fent d’investigadors i aportant noves dades sobre la matèria. És amb aquest objectiu que l’Antena Cultural Tortosa de la URV ha impulsat les jornades Escola i patrimoni cultural immaterial: aula, recerca i projecció, que es celebraran els dies 24 i 31 de de maig.

Es tracta d’unes jornades adreçades principalment a mestres d’educació infantil i primària, professors de secundària, antropòlegs o professionals que treballen en temes de patrimoni o museus, també membres d’associacions de pares i mares, i en les quals l’equip de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre tindrà un paper actiu. Concretament, els dos antropòlegs del projecte, Ingrid Bertomeu i Marc Ballester, explicaran què és l’inventari i quines poden ser les seues aplicabilitats. I també hi haurà la intervenció de membres del claustre de l’escola pública Teresa Subirats de Mas de Barberans per explicar la prova pilot que amb l’assessorament de l’IPCITE han estat desenvolupant al llarg del curs amb l’objectiu que els alumnes puguin elaborar l’inventari del patrimoni cultural immaterial del centre. Un exemple pràctic de com es pot treballar aquest tema a les escoles. A més es presentarà la comunicació l’IPCITE un calaix de recursos per part de Mari Carme Queralt, antropóloga del Museu de les Terres de l’Ebre i membre de l’Òrgan Assessor Científic de l’IPCITE i Marina Orobitg, técnica de l’IPCITE.

Precisament, el passat 13 de maig, l’escola del Mas de Barberans va acollir la XXVI Diada de la ZER Montsià i entre les activitats que es van desenvolupar hi havia el taller Fem d’antropòlegs impartit per membres de l’equip de l’IPCITE i la visita a l’exposició fotográfica  que arran del projecte L’immaterial a l’escola, han realitzat els propis alumnes del centre.

Responsive image