La clotxa i la seua festa. Cuina i patrimoni de les Terres de l'Ebre
Codi

IPCITE-BIBLIO-0004

Tipologia

Llibre

Format

En suport físic

Autoria i responsabilitat

Queralt Tomàs, Maria Carme

Títol

La clotxa i la seua festa. Cuina i patrimoni de les Terres de l'Ebre.

Peu d'impremta

Valls: Cossetània, 2013.

Extensió

208 p.

Idioma/es emprats

Tortosí

Número normalitzat

ISBN: 978-84-9034-105-6

Explicació breu del contingut del document
Explicació breu del contingut del document
Explicació breu del contingut del document

La clotxa és una menja extraordinària; forma part de l’antiquíssima dieta mediterrània de la qual tots n’hem sentit parlar, perquè és beneficiosa per a la salut. La clotxa i les seues denominacions (canto de pa, clotxina, crostó, dinar…) són una herència popular que delimita una identitat culinària, un marc històric i territorial bàsic, les actuals comarques de l’Alt Maestrat, el Baix Camp, el Baix Cinca, el Baix Ebre, el Baix Maestrat, la Franja, el Matarranya, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Les receptes de la clotxa, i altres, apareixen en el llibre a través de documents i textos literaris, però sobretot amb les pròpies paraules de la gent, que la fan part significativa de l’antiga cuina popular, però també de la cuina actual, a partir de les noves receptes sorgides dels restaurants, i de les festes i fires que protagonitza.

Descriptors IPCITE

Formes d'alimentació

Descriptors IPCITE

Creences, rituals festius i altres pràctiques

Descriptors temàtics

Gastronomia , CUINA I GASTRONOMIA

Descriptors geogràfics

CATALUNYA