Els cócs a la Terra Alta
Codi

IPCITE-BIBLIO-0029

Tipologia

Llibre

Format

En suport físic

Autoria i responsabilitat

Meix, L.

Títol

Els cócs a la Terra Alta

Peu d'impremta

Valls: Cossetània, 2003.

Extensió

160 p.

Notes

Col·lecció El Cullerot, 25

Idioma/es emprats

Català

Número normalitzat

ISBN: 8496035794

Explicació breu del contingut del document

Aquest llibre recull les receptes de la Terra Alta que es troben vinculades a les festes, i especialment les postres i pastes que s’hi solen fer. En aquesta zona les pastes s’anomenen cócs, un mot que trobem utilitzat tant a la Terra Alta com a les comarques veïnes, per exemple, la Ribera d’Ebre o el Priorat. Juntament amb les pastes se serveix el vi ranci, la mistela o el vi dolç, fets també en aquestes contrades. Actualment, els forns i les pastisseries dels pobles de la Terra Alta també elaboren aquests productes tradicionals artesans, altra hora exclusivament casolans. Una important novetat que han introduït és confeccionar aquestes especialitats en miniatura, que recorden la típica rebosteria catalana, de manera que amb una mossegada et pots menjar un cóc sencer. El llibre aplega la riquesa de la comarca pel que fa als costums i a la manera de tractar els seus dolços.

Descriptors IPCITE

Formes d'alimentació

Descriptors temàtics

Gastronomia

Descriptors geogràfics

Terra Alta